menu
Lars van Westerop Lichtadvies & Interieurontwerp

Zakelijk

Met goed licht en stijlvol interieur valt u op en haalt u meer uit uw onderneming. Wilt u een winkel, restaurant of kantoor met een eigen identiteit? Uw stijl vertaal ik naar een interieur- en lichtontwerp dat het juiste gevoel oproept bij bezoekers en zorgt voor betere resultaten. 

Winkel

Verlichting in een winkel moet vooral sfeer uitstralen. Wat is uw stijl, wat wilt u overbrengen aan winkelend publiek en klanten die uw winkel bezoeken? Wilt u hoeken met verschillende sferen creëren? En heeft u gedacht aan de akoestiek?

Kleurechtheid van het licht is ook een belangrijk element bij lichtplannen voor winkels. Of het nou gaat om een opticien, kledingzaak, kapper, juwelier, bloemenwinkel of meubelshowroom: hoe echter de kleur naar voren komt, hoe beter het echte product naar voren komt. Bezoekers vinden sneller wat ze zoeken, weten wat ze kopen en zijn daardoor tevredener over het product.

Andersom geldt ook: komt de kleur niet overeen, dan kunt u rekenen op ontevreden klanten. Bijvoorbeeld bij een bank die zandkleurig leek in de winkel, maar na levering thuis beige blijkt te zijn. Of een jurk die blauw oogt in de kleedkamer, maar thuis bij daglicht groen is. Het aangekochte artikel komt retour en de klant houdt een minder fijn gevoel over aan uw winkel. Zonde. En makkelijk te verhelpen met goede verlichting!

Bij winkels is bovendien belangrijk:

 • Presentatie en veiligheid - timing avondverlichting, juiste verlichting op juiste plaats
 • Veiligheid - overzicht over de hele winkel, camerabewaking, rookkanonnen
 • Geluid & akoestiek - geluidswerend reclamemateriaal en grote posters
 • Geluid - overal perfect geluid met SONOS
 • Energie besparen met LED - energiezuinig en toch sfeervol
 • Omzet tijdens verbouwing - doorwerken in tijdelijke winkel / leegstaand pand

Kantoor

In een kantoorruimte is goed werklicht belangrijk. Voldoende lichtvolume op de bureaus zorgt ervoor dat uw team prettiger kan werken. Het liefst meewerkend licht, zodat er ander type licht binnenkomt als het buiten donkerder wordt, dan wanneer de zon op de bureaus schijnt.

Ook de kleur licht is belangrijk. Kleurwarmte dat daglicht het dichtst nadert, houdt de hersenen actief en maakt dat mensen zich beter kunnen concentreren. Goed licht draagt bij aan de stemming en productiviteit van uw medewerkers.

Bij moderne kantoren is vaak ook ruimte voor ontspanning van klanten en medewerkers. Met een flexibel lichtplan kunt u de juiste sfeer bepalen voor verschillende ruimtes in een kantoorgebouw. Of het gaat om een kantine, sportzaal, stilteruimte, play room, game room of videoruimte.

In het ontwerp kan bovendien aandacht worden besteed aan:

 • Geluid & akoestiek in ‘open office’ ruimtes - geluidswerende wanden
 • Smart home vergaderkamer of videoroom - handig voor presentaties of overleg met klanten
 • Veiligheid - timing, juiste verlichting op juiste plaats, camerabewaking, slimme sensoren
 • Presentatie - aanlichten van het gebouw
 • Geluid - overal perfect geluid met SONOS
 • Smart Office - Energie besparen met slimme sensoren en LED

Hotel, Bed&Breakfast, Café & Restaurant

Goed licht en interieur draagt bij aan de sfeer en daarmee aan het succes van uw restaurant, café, bed&breakfast of hotel. De juiste beleving maakt dat u opvalt en dat mensen een tafel of kamer boeken bij u, in plaats van bij de concurrent verderop. Gasten die zich op hun gemak voelen, blijven langer, besteden meer en komen vaker terug. Bovendien vertellen zij met enthousiasme over hun ervaring bij vrienden en familie.

Daarnaast is het in de horeca natuurlijk belangrijk dat uw team het werk optimaal kan uitvoeren. Voldoende gericht werklicht is belangrijk voor de mise en place in de keuken, schoonmaak na sluitingstijd en om administratie en boekingen accuraat bij te houden.

Extra opties in het ontwerp:

 • Geluid & akoestiek - geluidswerende wanden en karpetten, akoestische plafonds en visuals
 • Presentatie en veiligheid - timing, de juiste verlichting op juiste plaats, camerabewaking
 • Geluid - overal perfect geluid met SONOS
 • Energie besparen met LED - energiezuinig en toch sfeervol

Wat klanten zeggen over Lars

We begonnen met verlichting en lichtplan, gaandeweg is daar ook interieur en indeling bijgekomen. Ik ben perfectionistisch, ik wil van de hoed en de rand weten, zodat ik zeker weet dat ik de juiste keuze maak. Lars voelde goed aan waar we naartoe wilden, en voedde ons met de juiste ideeën, waar wij mee verder konden. We zijn blij met het eindresultaat. Het past allemaal bij elkaar, door het hele huis heen, door de verlichting en interieur met terugkerende stijlelementen. Het totaalplaatje klopt.

Ook bij de werkvoorbereiding heeft Lars geholpen, zodat de aannemer dingen op de juiste manier kan doen. We konden Lars goed bereiken. In de bouw pakt het soms anders uit in de praktijk. Lars kan dan snel schakelen en á la minute andere tekeningen maken.

Het klikte goed met Lars. Hij is heel betrokken, heeft veel kennis en ervaring en leuke ideeën. Hij is geduldig, en door zijn kennis kan hij ook een kritische blik geven op pragmatische zaken. Bij het bouwen van het huis hebben we alle ideeën, gevoelens en kanttekeningen tegen Lars aan kunnen houden. Je kan met Lars goed klankborden.

Bas
Bekijk project

Licht verandert het huis. Wat gaat werken? Wat accentueert een ruimte? Wat gaat het effect worden? Lars kan makkelijk schetsen en visualiseren, dat werkt heel goed. Hij heeft slimme ideeën en een goede productkennis. Hij weet goed wat bij het meubilair past. Het geheel – het lichtplan, interieur en de indeling – past keurig in de ruimte, daar krijgen we vaak complimenten over. Het huis voelt nu veel rustiger en groter.

Lars heeft ons ook goede interieuradviezen gegeven. Wij hebben een dure smaak, voor het meubilair hadden we al een idee. Met Lars kon het ook echt gerealiseerd worden. De lampen die wij op het oog hadden kon hij inkopen, en hij kwam met goede alternatieven om de kosten wat te drukken.

Lars is echt een gouden gozer. Hij is makkelijk benaderbaar, hij reageert snel. Dat is handig tijdens een verbouwing, waarbij vaak haast geboden is. Door dat directe contact kun je snel beslissen: we gaan die kant op. En hij huurt mensen in die aan zijn kwaliteitsstandaarden voldoen. Dat zorgt voor een goede vertrouwensrelatie, wat de verbouwing zoveel makkelijker maakt!

Dick
Bekijk project

Lars weet wat je wil en laat ook je eigen idee naar voren komen, het wordt echt je eigen stekkie. Als je met iets anders komt, dan kan hij daar verder op breien. Zijn indeling is perfect. Het werkt goed, het is prachtig!

Hij heeft er echt tijd in gestoken. Soms heeft hij me meegenomen, bijvoorbeeld om het aanrechtblad te laten zien. Dat is heel fijn, want dan kun je het even in het groot zien. En hij maakt 3D-tekeningen, waarmee je echt door de ruimte heen kan kijken. En als je belt, maakt hij tijd voor je vrij. Dat geeft vertrouwen.

Mirjam
Bekijk project

Recente projecten

Mijn werk bekijken en inspiratie opdoen? Hieronder vindt u een selectie van afgeronde projecten

Waarom kiezen voor Lars?

 • Goede sparringpartner, helpt u om de juiste beslissingen te maken
 • Veel persoonlijke aandacht, luistert naar wat u zegt
 • Vooraf bekijken hoe het eruit komt te zien
 • Strakke planning, korte lijnen, werkt snel
 • Smart Business mogelijkheden (o.a veiligheid, energie besparen, audio en video)
 • Netwerk met de beste specialisten - installatie door erkende vakmensen

Nieuwsgierig wat ik voor u kan betekenen? Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken. Ik denk graag met u mee over een eigen identiteit waarmee u betere resultaten boekt.

Meer weten?

Neem contact op.

06 837 152 68
info@larsvanwesterop.nl

Nu geen tijd?
Ik bel u graag terug op een moment dat beter uitkomt.

2020 | Zeno