menu
Lars van Westerop Lichtadvies & Interieurontwerp

Lichtplan Woning

Licht brengt leven

Licht creëert vorm, kleur en sfeer. Licht gaat over wat u ziet en niet ziet, maar nog veel meer over wat u voelt en ervaart. Hoe natuurlijker het licht, hoe prettiger u woont, werkt, leeft. Mijn lichtplannen gaan niet over techniek, maar over leven. Ik creëer natuurlijke sferen door licht en donker te doseren.

Verlichting is voor veel mensen nog een moeilijk ding. Het is niet alleen een type lamp aangeven. De positie hangt af van uw gehele interieur en indeling van de ruimtes.

Waar moet verlichting komen? Wat gaat werken? Wat accentueert de ruimte? Wat gaat het effect worden? Welke designlamp past hier het beste? Hoe kan ik de juiste sfeer krijgen in mijn huis, zodat het toch praktisch en werkbaar is? Als ik hier mijn bank neerzet, waar moet ik dan mijn lamp neerzetten?

Talloze vragen te beantwoorden en keuzes te maken over essentiële details, zonder het in het echt te zien.

TIP: Stap tijdig in, en denk snel aan uw verlichtingsplan, dan kunt u nog wat.

Hoe eerder u mij in het proces betrekt, hoe beter.

Bij het bouwen van uw huis of verbouw van uw woning denkt u misschien eerst aan vloeren, muren, ramen, deuren, meubels. Verlichting is echter een belangrijk onderdeel bij het inrichten van uw woning. U kunt ontzettend veel tijd en geld besparen, wanneer u tijdig een lichtplan laat maken.

Bij bouw en verbouw van een woning weten veel mensen niet echt waar te beginnen. Achteraf zeggen ze dan: ‘Nou dat ga ik nooit meer zo doen. Nou moet ik alles weer omgooien.’ Dubbel werk, lichtpunten verplaatsen, leidingen verplaatsen, muren opnieuw plamuren en wéér schilderen. Oftewel: dubbele kosten, tijdverspilling en irritaties thuis.

Zonde natuurlijk. Want het kan ook anders. In welk stadium u ook zit, en wat uw droom of idee ook is: overal heb ik een oplossing voor. Bij mij begint een gesprek vaak zo:

“Dat wil ik. Kan dat?”

“Dat kan. Heel gaaf zelfs!”

Uw wensen en ideeën vertaal ik naar een lichtontwerp waar u zich in thuisvoelt. Ik kom met oplossingen waar u zelf niet aan denkt en maak het visueel, zodat u vooraf een goed beeld heeft van hoe het eruit gaat zien. Goed doordacht, technisch onderbouwd, afgestemd op wat u wilt uitgeven, passend bij uw leefstijl en hoe u de ruimtes door de dag heen gebruikt. Het wordt echt uw eigen plek, waarin u volop kan genieten, opladen, leven, ontspannen.

Daarbij reik ik de juiste handvatten aan en ik coach u door de hele bouw of verbouw heen. U weet wat er te krijgen is, welke alternatieven er zijn en welk verlichting het beste past in uw interieur. Daardoor maakt u betere keuzes, loopt uw project soepel, bespaart u een heleboel tijd en voorkomt u een hoop stress en onnodige kosten. Dat geeft rust.

Lichtplan laten maken

Schetsontwerp

interieur en licht

√  Inventarisatie van uw wensen en stijlen
√  Presentatie van het voorlopige schetsontwerp, met een plattegrondindeling in 2D
√  Presentatie van het definitieve schetsontwerp, bij goedkeuring wordt een materiaalstaat opgesteld *
√  Schetsontwerp is geschikt voor calculaties van de aannemer of derden.

Lichtplan

Maatwerk

√ Inventarisatie van uw wensen en stijlen
√ Plattegrond met daarop de armaturen
√ Presentatie van het lichtplan
√ Na goedkeuring van het definitieve lichtplan ontvangt u een offerte met daarin een duidelijk overzicht van de toegepaste armaturen *
√ Geschikt voor calculaties van een installateur, aannemer of smart home adviseur. Die verwerken het dan in hun eigen tekening. U hoeft het plan alleen maar door te sturen, en u bent klaar.

3D Ontwerp

Interieur en licht: zien hoe het gaat worden

√ Maak het ontwerp visueel
√ Definitief plan uitgewerkt in 3D om zo een realistisch beeld te creëren
√ Geschikt voor calculaties van interieurbouwers

Smart Home Lichtplan

Elk moment optimaal gemak, veiligheid en sfeer

√ Inventarisatie van uw wensen en stijlen
√ Licht en sfeer afgestemd op moment van de dag.
√ Veiligheid overdag en ’s nachts
√ Makkelijk energie besparen.
√ Plattegrond met daarop de armaturen
√ Na goedkeuring van het definitieve lichtplan ontvangt u een offerte met daarin een duidelijk overzicht van de toegepaste armaturen
√ Geschikt voor calculaties van een installateur, aannemer of derden. Die verwerken het dan in hun eigen tekening. U hoeft het plan alleen maar door te sturen, en u bent klaar.

TIP: Naast het advies kunt u ook de verlichting bij mij afnemen. De installatie kan ik verzorgen maar verloopt altijd via een erkende installateur.

Recente projecten

Mijn werk bekijken en inspiratie opdoen? Hieronder vindt u een selectie van afgeronde projecten

Wat kost het laten maken van een lichtplan?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Alles kan. Ik maak een lichtplan op basis van uw wensen. Qua budget en qua luxe. Dat is voor iedereen anders. Daarom is ook de prijs voor een lichtplan voor iedereen, voor elk huis anders.

Meer weten?

Neem contact op.

06 837 152 68
info@larsvanwesterop.nl

Nu geen tijd?
Ik bel u graag terug op een moment dat beter uitkomt.

2020 | Zeno