menu
Lars van Westerop Lichtadvies & Interieurontwerp

Over Lars

Passie voor interieur, indeling van ruimtes en verlichting

Wie ben ik? Mijn naam is Lars van Westerop. Als afgestudeerd meubelmaker begon ik mijn loopbaan in de interieurbouw. Daar leerde ik de basis: hoe wordt een meubel gemaakt, hoe gek kun je het maken zonder dat het in elkaar stort. Het praktisch indelen van ruimtes. Simpele lijnen die standaard zijn voor een interieur. En ook: wat kost het, als je zoiets gaat maken met dat materiaal, past het in het budget van de klant? Scherp zijn op details.

Daarna kwam ik al snel in de verkoop en ontwerp terecht. Projectbegeleiding en het inrichten van winkels en luxe woonhuizen maakte ik mij eigen, waarbij mijn passie voor interieur en design groeide. Verlichting is daarin voor de meeste mensen een lastig onderdeel waaraan de gehele sfeer en indeling van ruimtes afhangt. Als je woon- of werkruimte verandert, hoe kan licht dan zorgen voor extra woon- of werkcomfort?

Een sterk toenemend onderdeel de laatste jaren is domotica en smart homes ofwel huisautomatisering. Het gemak waarmee je apparaten in en om je huis kan laten sturen en communiceren. Veiligheid speelt daarin ook een belangrijke rol. Geluid om de juiste sfeer te creëren.

Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring met lichtontwerp en interieurontwerp. Met veel passie en plezier werk ik de meest uiteenlopende projecten uit van ontwerp tot realisatie waarbij ik nagenoeg elke uitdaging aanga!!

Licht gaat over wat u ziet en niet ziet, maar nog veel meer over wat u voelt en ervaart.
Hoe natuurlijker het licht, hoe prettiger u woont, werkt, leeft.

Niet 'Kijk mijn ontwerp', maar de klant voorop

Ik ben opgegroeid in Limmen, Noord-Holland. Vanuit die hoek heb ik een no nonsense kijk meegekregen. Niet ‘kijk mijn ontwerp’, maar de klant voorop. De juiste handvatten aangeven om samen met de klant tot een mooi ontwerp te komen. Want die moet er in wonen of werken!

Inleven in de stijl van de klant en daar de juiste balans in te vinden met mijn eigen ideeën, is waar ik plezier aan beleef. Ik ben een beelddenker. Bij binnenkomst in een ruimte zie ik in een split second alle mogelijkheden voor die ruimte. Daarbij houd ik me niet vast aan één stijl. Juist de mix vind ik leuk. Alles kan.

Mijn lichtplannen gaan niet over techniek, maar over leven. Ik creëer natuurlijke sferen door licht en donker te doseren. Met mijn technische achtergrond ben ik niet alleen maar op het plaatje gericht. Het is ook in de praktijk uit te voeren. Bij ieder type woning of winkel.

Zorgen dat u kunt doen wat u wilt doen. Alles kan

Mijn klanten geef ik graag een betrokken gevoel mee. Dat zij zelf een leuke ervaring hebben beleefd in het proces waarin ik ze heb geholpen. Dat doe ik door op tijd bij bepaalde beslissingen te zijn. Dat zij niet onverwachts een beslissing moeten maken, waar zij nog niet over na hebben kunnen denken. Informeren over mogelijkheden, zodat zij makkelijke beslissingen kunnen nemen. Niet over wat niet kan, maar hen helpen zodat ze kunnen doen wat ZIJ willen doen.

Dus vooruit denken voor de klant, want ik weet wat er gaat komen en zij nog niet. Vooruit werken, heel veel vooruit werken.

Eigenlijk coach ik mensen door de hele bouw of verbouw heen. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Vaak hoor ik: “Hadden we jou nou maar eerder gevonden, dan had ik dat en dat niet hoeven doen, dan had ik die wand niet twee keer hoeven schilderen, dan hadden die punten gewoon op de goede plek gezeten.”

Ik ken het hele proces van de bouw, dus ik weet wat technisch mogelijk is en op welke momenten mensen scherp moeten zijn voor bepaalde keuzes. Maar niet alleen op de verlichting, op ALLES. Daarin ben ik anders dan andere lichtontwerpers.

Nieuwsgierig wat ik voor u kan betekenen?

Neem gerust contact op. Voor alles is een oplossing. Alles kan.

06 837 152 68
info@larsvanwesterop.nl

Nu geen tijd?
Ik bel u graag terug op een moment dat beter uitkomt.

Recente projecten

Mijn werk bekijken en inspiratie opdoen? Hieronder vindt u een selectie van afgeronde projecten.

2020 | Zeno